Австрийската комунистическа партия  спечели общинските избори в Грац. Партията получи 28,9

...
Австрийската комунистическа партия  спечели общинските избори в Грац. Партията получи 28,9
Коментари Харесай

Комунистите спечелиха общинските избори в Грац

Австрийската комунистическа партия  завоюва общинските избори в Грац. Партията получи 28,9 % от гласовете на изборите в неделя във втория по величина град в Австрия, като изпревари десноцентристката Австрийска национална партия (АНП), която събра 25,7 %, съобщи  Асошиейтед прес. 

Кметът Зигфрид Нагл от Народната партия, който управлява града от 18 години, разгласи, че има намерение да се отдръпна от поста. Лидерът на Австрийската комунистическа партия в Грац Елке Кар към момента не е споделила дали обмисля да го размени.

В същото време партия, формирана от скептици към имунизациите против ковид, съумя да влезе в районния парламент на провинция Горна Австрия, демонстрират планирани резултати. Партийната листа на " Хора-свобода-основни права " печели 6,2 % от гласовете. Партията беше учредена във Виена през февруари и е подала няколко конституционни тъжби против ограниченията за битка с ковид.

Крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) означи спад в своята поддръжка, получавайки 19,8 %, откакто преди шест години събра 30,36 на 100 от гласовете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР